Ron van Zeeland
schrijft over politiek, lhbt, hiv, Cambodja en meer
We worden vergiftigd
Categories: Natuur & Milieu

obsidiaan

Donderdag was ik met Mia van Boxtel bij de presentatie van het boek ‘Alarm, u wordt vergiftigd’. Aanvankelijke scepsis bleek ongegrond. Interessante sprekers gehoord.

Zo was er een inleiding over het falend rechtssysteem door Prof. dr. ir. A. F. P. van Putten. Hoewel het wat moeite kostte om de aandacht bij het verhaal te houden door de amateuristische presentatie was het toch een interessante lezing. De geschiedenis van het rechtssysteem en de filering van óns rechtsysteem. Zie dit bestand voor een voorbeeld hoe het er in de praktijk aan toe gaat in Nederland.

Hierna was het de beurt aan ir. L. M. M. Nevels van Edelchemie (de uitvinder van de Nuloptie-Technologie). Het stukje steen (obsidiaan) op de bovenste foto is zijn uitvionding/fabrikaat. Hij heeft jaren geleden al een technologie uitgevonden – afgekeken van een natuurlijk proces – om op het radio-actieve na, alle afval te verwerken tot een steensoort, vergelijkbaar met wat bepaalde vulkanen uitstoten. Klik hier voor een veel betere uitleg dan ik ooit zou kunnen geven.

De heer Nevels werd ook tegengewerkt. De industrie en de overheid zitten blijkbaar niet te wachten op oplossingen voor milieuproblemen als die de grote bedrijven omzet kosten. Tegenwerking alom.

Wieteke van Dort en ir. Nevels. 

Wat volgde was een inspirerend betoog van criminoloog Prof. dr. F. Bovenkerk uur (sinds 1988 hoogleraar in de criminologie aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen van de Juridische Faculteit van de Universiteit Utrecht). Professor Bovenkerk is bekend geworden door zijn rol in de Commissie Van Traa. Ook hij wist pijnlijk duidelijk te maken wat er schort aan het Nederlands rechtsstelsel. De manier waarop er in ons land met witte-boordencriminaliteit wordt omgegaan is wel een heel verschil met de aanpak van bijvoorbeeld straatcrimineeltjes.

Dit is een heel lange inleiding om uiteindelijk uit te komen bij een man die bij veel collega-politici wel bekend zal staan als iemand die geregeld de digitale postbus vult met berichten: Ad van Rooij. Hij is directeur van het Ecologisch Kennisscentrum. Het zijn mensen als Ad van Rooij waar politici ongemakkelijk van op hun stoel gaan schuiven. We weten dat er iets loos is, de boodschapper brengt het misschien niet handig, er wordt een appèl op je gedaan en toch kijken we liever de andere kant op.

Ad van Rooij met schrijfster Ine Veen.

Ik moet toegeven dat ik ook een beetje bang ben overladen te worden met muren vol dossiers (die heeft hij echt thuis) met zaken die aangepakt moeten worden. Maar dat Ad geen onzin uitkraamt, daar ben ik ondertussen wel van overtuigd. Nu nog een manier bedenken om ermee aan de slag te gaan zonder te verdrinken in een zee van informatie.

Wat heb ik geleerd van deze avond? Ondanks mijn drang te willen geloven in de Rechtsstaat, toch maar wat wantrouwender aankijken tegen ons rechtssysteem. Het grootkapitaal (bestaat echt) staat milieu-innovaties in de weg omdat het minder geld oplevert. We kunnen van bijna alle afval iets nuttigs maken. De overheid is niet te beroerd lastige mensen (met een goed verhaal) het leven zuur te maken (van juridische tegenwerking tot zotverklaring). Allemaal niet leuk, en ik zou willen dat ik blind op onze overheid kon vertrouwen, maar ik zou ook naïef zijn als ik dat vol zou houden.

30 Comments to “We worden vergiftigd”

 1. jolanda van tuijl schreef:

  Fijn om te lezen dat ook jij nu wat sceptisch tegen over ons rechtssysteem staat. Gelukkig dat er mensen WAKKER aan het worden zijn!!!

  Groetjes en een hele fijne Kerst.

  Jolanda van Tuijl

 2. Jack schreef:

  Jammer dat ik er anders over denk. Maar de tijd zal het leren…

 3. Henk schreef:

  Geweldig Ron!

 4. Miep Bos schreef:

  Een belangrijke website is ook hetechtenieuws.org zie de video’s!

 5. jean thomassen schreef:

  Ik ben één van de eerste mensen die het boek las “Alarm, u wordt vergiftigd’ van Ine Veen en iedereen moet dit boek lezen want het is ronduit verbijsterend wat voor een politieke mafia ons regeert, nou ja kunnen we daar nog van spreken bij dit clubje misdadigers die behoren te worden aangeklaagd bij het Internationaal Tribunaal in Den Haag wegens misdaden tegen de menselijkheid en volkerenmoord.
  Iedereen die stemt op dit tuig moet niet klagen als zijn kinderen kanker krijgen of leukemie. Dat is de boodschap van dit zeer schokkende boek waar u niet meer rustig van zult slapen!

 6. Anne van den Hof schreef:

  Collusie is de manier waarop de overheid met burgers omgaat. We moeten eisen dat er een parlementaire commissie komt naar collusie binnen overheden binnen het proces van vergunnen inzake milieukwesties en vooral megavarkensstallen

 7. Anton schreef:

  meisje van 15 jaar, woont in omgeving van Rijnmond, heeft kanker; staat op de doden lijst.

 8. burgersinactie schreef:

  Aan de redacteuren van Het Echte Nieuws,
  Nel de Best en Henk Nichteveld,

  Citaat: “Niemand kan meer zeggen dat hij onschuldig is en van niets weet, iedereen weet het.” Petje af! Collusie omwille van de collusie. Dit is werk van een meesterlijke strateeg! Niets zo effectief om burgers een collectieve schuld op hun schouders te leggen. In Berlin weten ze daar alles van. Nu niemand meer kan zeggen dat hij onschuldig is, bij wie kunnen burgers met letselschade dan nog terecht om financiële genoegdoening te verhalen?
  Groet. Uw dienaar om in verbondenheid het algemeen belang te dienen.
  Robert A. Verlinden. Kandidaat nr.17 van lijst14.nl het winnende rugnummer van Johan Cruijff, een zogeheten blancolijst.

  ‘Any truth which is too big to be see, is probably smaller than you
  can see it’
  An anonymous 19th century Dutch poet.

  Berlin, 23 december 2008. wijzijnoveral.nl

 9. Sytse Altena schreef:

  Het is jammer dat Edelchemie met dit gebeuren kon meeliften, want met Edelchemie ligt de zaak toch wel een stuk genuanceerder dan hier wordt voorgespiegeld.

  De bewuste uitvinding zal theoretisch misschien wel kloppen en op laboratoriumniveau ook nog wel, maar het bedrijf leek in de praktijk net iets te veel op een prof-voetbalclub die telkens maar weer de gemeente aan het lijntje houdt met telkens weer de belofte dat binnenkort dan toch echt de resultaten gaan komen.

  Edelchemie is met mooie verhalen altijd slechts een belofte gebleven.
  Totdat de locale overheden het na jaren ook allemaal zat waren. Vervolgens bleek bij een inspectie van de fabriek zelf dat Edelchemie ronduit gevaarlijk was. En om die reden gesloten is.

  De mooie verhalen gaan blijkbaar nog steeds rond en hebben zo te lezen weer een ingang weten te vinden.

 10. burgersinactie schreef:

  Hoe kunnen wij de stelling van Sytse Altena controleren als hij zegt:
  ‘Edelchemie is met mooie verhalen altijd slechts een belofte gebleven’. Hierop is m.i. maar een antwoord en dat is een omwenteling van debat en dialoog!
  Toelichting:
  Enige tijd geleden vertelde in een life uitzending, ik meen mij te herinneren bij Andries Knevels, de ruimtevaarder en hoogleraar Wubbe Ockels, dat hij de enige Nederlander is, die slechts een week kanker heeft gehad. U begrijp ik schoot van een halve duthouding naar het puntje van mijn stoel. Wat bleek de volgende dag? Hij had het per ongeluk gezegd, er stond geen woord van in de krant. En dan te bedenken dat Wubbe Ockels ook nog bekend staat als een inventieve ondernemer en wetenschapper.

  Zou dit ook met Ir.Nevels het geval zijn? Heel veel mensen weten inmiddels dat hij heel wat te vertellen heeft. Hoe komt het toch dat wij in Nederland bijna nooit een wetenschappelijk debat op radio of TV horen of zien?

  Na de periode van de leugen regeert, vertelde de meest invloedrijke bestuurder van Nederland, SER voorzitter Alexander Rinnooy Kan, in Buitenhof van 21 december 2008, dat de media inclusief de TV weer kritisch mogen zijn. Nu maar hopen dat de hoofdredacteuren ook naar Buitenhof hebben gekeken? Uw dienaar om in gebondenheid het algemeen belang te dienen.
  Robert A. Verlinden. Kandidaat nr.17, van de toenmalige lijst14.nl , het winnende rugnummer van Johan Cruijff, een zogeheten blancolijst.

  Berlin, 24 december 2008. wijzijnoveral.nl

 11. Miep Bos schreef:

  Edelchemie heeft ook een vestiging in Belgie. Hoezo laboratorium niveau?

 12. andre schreef:

  Geweldige Ron

  Zo hoort de SP te zijn,”je hebt hiermee bewezen, dat je een volksvertegenwoordiger bent.
  De bevolking kreeg de indruk, dat politiek niet meer bestond.
  Wij hopen nu, dat ook de 2e kamer eindelijk wakker wordt,het was zo jammer dat ze niet aanwezig waren, maar wie weet bij de volgende situatie.
  Wat op die avond gebeurde, gaat de boeken in als de omekeer in de geschiedenis,zo niet dan hebben we allemaal tot aan politiek den Haag op ons geweten dat er veel mensen ziek gaan worden.
  Laten we hopen, dat het niet zo ver gaat komen,”Nederland is toe aan volksvertegenwoordigers,” die voor de burgers zijn,dan zal het ook meteen een stuk beter gaan in Nederland.
  Ron in de politiek worden fouten gemaakt” foutloos bestaat niet,, maar bewust klokkenluiders willens en wetens het leven zuur maken gaat te ver.
  De politiek kan groeien onder de bevolking als je openlijk fouten bekend,dat doet pijn bij 2 partijen maar dan is er een oplossing om het probleem bespreek baar te maken of zelfs in betere banen te lijden.

  Maar zolang er nog veel geld wordt verdient aan de mistoestanden,heb ik hier mijn twijfels over.

  Ron fijn dat je namens de SP aanwezig was ik zou zeggen zeg het voort richting de 2e kamer en laat Agnes er nog eens goed naar kijken of zij misschien ook in de 2e kamer vragen hier over kan stellen het was natuurlijk niet mis wat hier werd verteld door 5 mensen die hun sporen behoorlijk hebben verdient in de maatschappij.

 13. Sytse Altena schreef:

  @9
  Hoe je dat kunt controleren ?

  Gewoon door te weten dat Edelchemie wel degelijk een fabriek heeft gehad.
  En dat van de beloofde productie-resultaten hooguit een paar randverschijnseltjes zijn gerealiseerd; nooit een substantieel draaiend productieproces.
  En dat bij een overheidsinspectie van de fabriek is gebleken dat deze fabriek gevaarlijk was.

  Gewoon natrekbare feiten dus; ik kan het ook niet helpen.

  Stel je voor dat het gevaar van de fabriek daadwerkelijk tot een calamiteit had geleid.
  Dan had de overheid natuurlijk “weer schromelijk tekort geschoten”.
  Nu zijn ze de calamiteit vóór geweest en zijn ze voer voor complotdenken.

  Ach ja.

 14. Henk Polie schreef:

  Bekijk de onderstaande link en oordeel zelf over Edelchemie

  Afvalverwerking bij Edelchemie
  12 februari 2005

  EénVandaag

  Is hier nu sprake van Collusie? vul het zelf maar in!

 15. Nico Strik schreef:

  Geachte klokkenluiders met respect,

  Sinds medio 2006 ben ik al bezig met bezwaren over de goedkeuring van de gemeente, die zij verleend hebben aan een bedrijf die geïmpregneerde schuttingen produceert.
  Krijg totaal geen medewerking tot op heden, door toedoen van uw initiatieven heb ik genoeg informatie kunnen verschaffen om de gemeente te wijzen op de gevaren van geïmpregneerd hout.
  Ik blijf het volgen.

 16. Robert Kahlman schreef:

  Hallo Ron,
  Hartstikke goed dat je op die avond er ook bij bent geweest,.

  Politiek gezien zijn de volgende in dit verband en opzicht interessante aanklik/links die het lezen waard zijn. Het boek van Ine Veen is goed.

  parlement.com/ministercramer
  en:
  parlement.com/kamerlidlansink

  Mijn enige veilige motto voor de toekomstige generaties is:
  Laat en ga nooit schadelijke afvalstoffen en chemiecalien stoffen nog een keer opnieuw in produkten in de omloop brengen / ga dit niet opnieuw vermengen / niet opnieuw verspreiden, want vroeg of laat kom je het weer tegen, asbest is er 1 voorbeeld van.

  Robert

  Het is al veels te laat geworden voor de klok van twaalf uur we zijn er al overheen.

  Beacon of Hope

 17. […] kan meer zeggen dat hij onschuldig is en van niets weet, iedereen weet het, ook de overheid : ronvanzeeland.nl via : Prof. […]

 18. Ron van Zeeland schreef:

  Beste mensen,

  Ik doe mijn best om iedereen te laten reageren op dit blog, wel wijs ik jullie op de spelregels.

  Ik wil ook waarschuwen voor te hoge verwachtingen. Ik zal altijd mijn best doen om misstanden aan de kaak te stellen, maar ik heb ook mijn beperkingen.

  Eén ervan is dat de provincie vaak niets te zeggen heeft over bepaalde zaken.

 19. Jean Thomassen schreef:

  Met verbazing neem ik er kennis van dat een eerder reactie van mij werd verwijderd omdat men meent dat ik beledigend zou zijn geweest richting SP. Het is een feit dat de SP een brochure liet maken die Fout Hout heet en wie werkte daar aan mee? Jan Marijnissen en Ir. Ad van Rooij!Maar die man deelt in een mail mee Ir. Ad van Rooij niet te kennen en er ook nooit van gehoord te hebben. Als blijkt dat er een boek komt over deze zaak wordt het contact gelijk afgekapt.Ik blijf bij mijn mening dat het de plicht is van mensen als Ron van Zeeland navraag tedoen of de affaire van Rooij klopt en zo,ja vragen te laten stellen in de Tweede Kamer.Maar ik kan de lezer verzekeren dat men in alle talen blijft zwijgen.Mijn persoonlijke mening is dat de verantwoordelijke politici dienen te worden aangeklaagd in Den Haag bij het Internationaal Tribunaal voor de rechten van de mens wegens Volkerenmoord.

 20. Jean Thomassen schreef:

  Wat betreft mijn uitspraak over Politici in het algemeen. Wie het boek “Alarm u wordt vergiftigd” van Ine Veen leest of haar eerdere boek “Moord namens ‘de kroon’ krijgt toch wel een beetje raar idee over de politici die onze de laatste jaren regeren.Het lijkt er sterk op dat mijn uitsluitend bezig is met eigen belang en baantjesjagen. Het mag duidelijk zijn dat mijn opmerkingen tot doel hebben aandacht tevragen voor het feit dat b.v. het bestuur van een provincie als Brabant gelegenheid gaf voor deze massale vergiftiging zoals we kunnen lezen bij de zaak van Ir. van Rooij. Het gaat wel om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen!Die toekomst is dezelfde als die welke de aanwezigen bij de presentatie van het boek “Alarm u wordt vergiftigd” hebben kunnen zien in de persoon van Robert Kahlman wiens lichaam en dat van zijn familie (bewezen) is aangetast door giftige stoffen.Daar gaat het om…

 21. Jack schreef:

  Spelregels: Hoewel ik het niet altijd eens ben met Ron. Kan ik niets anders zeggen dat het juist is dat er op een Bloglog Regeltjes worden na geleefd. Ron is open en eerlijk en laten we dat ook allemaal zo zijn ook in 2009..

  Fijne Dagen Jack

 22. Ad van Rooij schreef:

  Beste Ron,

  Mijn complimenten voor uw artikel.

  In mijn bijgevoegde uitnodiging (lees hieronder) vindt u kort en krachtig de waarheid en tevens de bewijzen wat je in Nederland maar liefst 21 jaar lang moet meemaken als je (als klokkenluider, lees, klik hier ) die waarheid op eigen kosten voor het algemene belang naar buiten brengt allemaal moet meemaken.

  Met vriendelijke groeten
  Ad van Rooij

  ——————————————-
  Uitgereikt op de bijeenkomst/persconferentie van 12 september 2008 bij camping en pensionstal “Dommeldal” in Olland, gemeente Sint Oedenrode (dommeldal.eu).

  De al 21 jaar lang voortdurende georganiseerde misdaad en corruptie tegen de Ad van Rooij vanuit de gemeente Sint Oedenrode

  Waarom eigenlijk?

  De “Bestrijdingsmiddelenwet” kent ernstige tekortkomingen. Deze wet houdt bij de toelating van een bestrijdingsmiddel geen rekening met de niet werkzame chemische stoffen en de milieu- en gezondheidsgevolgen, van zowel de werkzame als de niet werkzame chemische stoffen, wanneer die in de afvalfase zijn beland. Met deze tekortkomingen kan dus elk soort gevaarlijk afval worden omgezet tot het product ‘bestrijdingsmiddel’ om het vervolgens duur te verkopen en op een ongecontroleerde wijze, al dan niet via tijdelijke producten, in water, bodem en lucht te dumpen. De metaalindustrie en ertssmelterijen (Billiton/Shell) hebben deze tekortkomingen in de “bestrijdingsmiddelenwet” optimaal benut.

  Hoogproblematisch gevaarlijk afval, vol zwarte lijststoffen als arseenzuur en chroomtrioxide, hebben ze op deze wijze weten om te zetten tot het product ‘bestrijdingsmiddel’. Geen duizenden euro’s per ton meer betalen voor eeuwige opslag, maar verkopen voor zo’n vijf euro per kilogram moet de gedachte geweest zijn. En ook: ons kan niets gebeuren, de minister van VROM is toch verantwoordelijk voor die tekortkomingen in de Bestrijdingsmiddelenwet en dus voor alle daaruit voortvloeiende milieu- en gezondheidsschade. Daarmee heeft de afvalmaffia de Nederlandse minister van VROM volledig in haar wurggreep.

  In opdracht van deze afvalmaffia heeft voormalig milieuminister Alders in juni 1992 het “Rio de Janeiro protocol” tot stand gebracht en ondertekend. Onder de dekmantel van ‘behoud van de regenwouden’ heeft Alders verduurzaamd hout als geschikt alternatief aangeprezen. Milieuorganisaties waaronder de Vereniging Milieudefensie volgden Alders daarin blindelings. Landelijke milieucampagnes, en de enorme publiciteit hierover, hebben in Nederland geleid tot een werkelijke rage. Deze campagnes stimuleerden de aanschaf en het gebruik van geïmpregneerd hout door de consument.

  Coniferen en beukenhagen werden veelal gerooid en nauwelijks nog gebruikt als erfafscheiding. Geïmpregneerd hout kwam daarvoor in de plaats. Tegels en klinkers in de tuin werden vervangen door tegels van geïmpregneerd hout. Zelfs kinderspeeltoestellen, picknicktafels, vlonders, beschoeiingen, huizen en gehele woonwijken werden gebouwd van geïmpregneerd hout. Dat hiermee onze regenwouden werden behouden heb ik nooit begrepen en is ook nooit aangetoond. Wel is het zo dat de metaalindustrie en ertssmelterijen (Billiton/Shell) op deze wijze haar levensgevaarlijk afval, dat met de best bestaande techniek uit het milieu had moeten worden geweerd, jaarlijks met miljoenen kilogrammen in het milieu hebben kunnen dumpen. Onder de dekmantel van ‘komo-keur’ heeft onze minister van VROM in de vorm van milieusubsidie daarvoor zelfs miljoenen guldens aan gemeenschapsgeld uitgegeven.

  Het is deze afvalmaffia die de gemeente Sint Oedenrode graag binnenhaalde en in het bedrijf Gebr. van Aarle B.V. een geschikt dekmantelbedrijf hadden gevonden. Het bedrijf Gebr. van Aarle B.V. mag om die reden dan ook maar liefst al vanaf 1987 (21 jaar) alles doen wat wettelijk verboden is, zoals: bouwen zonder voorafgaande bouwvergunningen in strijd met het bestemmingsplan, lozen zonder Wvo-vergunning, handelen in strijd met de Wet milieubeheer, via het door hen geproduceerde product “geïmpregneerd hout” geheel Sint Oedenrode en de omgeving van Sint Oedenrode vergiftigen met honderdduizenden kilogrammen levensgevaarlijke kankerverwekkende stoffen als arseenzuur en chroomtrioxide (chroom VI), etc, etc. Dat als gevolg daarvan duizenden inwoners van Sint Oedenrode en omgeving zullen sterven aan kanker (is nu in Sint Oedenrode al dagelijks nieuws en zal nog veel erger worden) wordt door de gemeente Sint Oedenrode beloond met de uitreiking van de prijs “Beste ondernemer van het Jaar” aan het bedrijf Gebr. van Aarle.

  Voor feitelijke onderbouw lees bijgevoegd artikel “Aan die 13 MIO kilo Arsenicum en die 30 MIO kilo Chroom VI kan het niet gelegen hebben” van Pamela Hemelrijk (lees ook, klik hier)

  Ad van Rooij moet sociaal, mentaal en financieel de afgrond in?

  Omdat de gemeente Sint Oedenrode in 1987 de afvalmaffia heeft binnengehaald en deze afvalmaffia via o.a. houtimpregneerbedrijf Gebr. van Aarle B.V. intussen de gehele gemeente Sint Oedenrode en omliggende gemeenten hebben vergiftigd met honderdduizenden kilogrammen kankerverwekkende stoffen als arseenzuur en chroomtrioxide (chroomVI) en Gebr. van Aarle B.V. dat allemaal heeft kunnen doen zonder de vereiste vergunningen is de gemeente Sint Oedenrode verantwoordelijk en aansprakelijk voor deze massale vergiftiging in Sint Oedenrode en omgeving van waaruit duizenden inwoners in Sint Oedenrode en omgeving zullen sterven aan kanker. De afvalmaffia die o.a. het bedrijf Gebr. van Aarle gebruiken als dekmantelbedrijf weten dat en hebben daarmee de gehele gemeente Sint Oedenrode in haar wurggreep. Deze afvalmaffia (en daarmee de gemeente Sint Oedenrode) hebben twee doelen, te weten: 1) Ad van Rooij moet sociaal, mentaal en financieel de afgrond in. 2) Het bedrijf Gebr. van Aarle B.V. moet groeien. Daarbij is alles geoorloofd en toegestaan, behalve het direct doodschieten van Ad van Rooij, dat valt namelijk te veel op. Om u een idee te geven hoe erg het is, lees hieronder enkele voorbeelden:

  1987-2008: Het bedrijf Gebr. van Aarle B.V. behoeft zich aan geen enkele wet te houden en kan doen en laten wat die wil. Dit heeft Ad van Rooij honderdduizenden euro’s aan rechtszaken gekost.
  1988-2008: Ad van Rooij, zijn gezinsleden en ouders krijgen te maken met vele levensbedreigingen, vernielingen, lichamelijk geweld en zelfs pogingen tot doodslag. De vele daarop gedane strafaangiften worden door de politie en justitie niet behandeld.
  1990-1991: Ad van Rooij wordt in opdracht van verantwoordelijk wethouder door een anonieme journalist in het Eindhovens dagblad als querulant en schizofreen neergezet.
  1992: Voormalig burgemeester P. Schriek stuurt ongevraagd GGD–arts Henk Jans op Ad van Rooij af in een poging hem geestesziek verklaard te krijgen. Dank zij de hulp van met name Anton Nigten van het Landelijk Milieu Overleg en Jan Juffermans van de Kleine Aarde is dat mislukt.
  1992-2008: Burgemeester en wethouders van Sint Oedenrode laten het ene na het andere “leugenartikel” plaatsen door een anonieme journalist in het Eindhovens dagblad en/of Midden Brabant over Ad van Rooij en over het agrarische bedrijf /camping en pensionstal Dommeldal van Ad van Rooij.
  1993-2008: het agrarische bedrijf van Ad van Rooij, sinds twee jaar camping en pensionstal “Dommeldal”, krijgt te maken met de ene na de andere tegenwerking en meest corrupte dwangsomoplegging van vele duizenden euro’s en executoriale beslaglegging op al zijn eigendommen in opdracht van eerst burgemeester Schriek en nu burgemeester Maas.
  1996-1999: Robert van de Biggelaar (buurman) heeft op het adres ’t Achterom 5a (hetgeen een illegale woning is) in een schuur daarachter een houtverwerkend bedrijf in werking gehad in strijd met het bestemmingsplan zonder een daarvoor vereiste milieuvergunning. Daartegen werd door de gemeente niet handhavend opgetreden in een poging het via de overgangsbepalingen van het bestemmingsplan “Buitengebied 1997” gelegaliseerd te krijgen. Robert van de Biggelaar was daarmee met een pennenstreek zo’n drie miljoen euro rijker geweest, te weten: een extra woning in het buitengebied en zo’n twee hectare agrarische grond van € 5,- per m2 omgetoverd naar industriegrond van € 150,- per m2. Van de Biggelaar is familie van Van Aarle en deze agrarische grond grenst aan het houtbedrijf van Van Aarle, waarna Van Aarle daarop zijn houtimpregneerbedrijf met zo’n twee hectare grond en extra bedrijfswoning had kunnen uitbreiden. Dit is mislukt maar heeft Ad van Rooij meer dan 100.000 euro aan rechtszaken gekost. Het gevolg daarvan is dat Ad van Rooij door de familie Van de Biggelaar in geheel Olland als negatief wordt afgeschilderd.
  1999-2008: de familie Van de Biggelaar verhuurt deze illegale woning op ’t Achterom 5a aan derden. Daaruit heeft Van de Biggelaar vele tienduizenden euro’s aan onrechtmatige inkomsten gehad.Tegen het maar liefst 9 jaar lang plegen van economische delicten wordt niet handhavend opgetreden.
  2006: Erik van Aarle doet valse strafaangifte tegen Ad van Rooij. Deze wordt direct in behandeling genomen door de politie. Met anonieme corruptie daarna binnen justitie probeert men Ad van Rooij een strafblad te geven, zodat hij daarna zijn functie als hogere veiligheidskundige niet meer kan uitoefenen en daarop ook zijn Ecologisch Kennis Centrum had moeten sluiten.
  2008: Tijdens het dorpsfeest in Olland wordt Ad van Rooij lichamelijk zwaar mishandeld. De hoofdsponsor van betreffend Dorpsfeest was Erik van Aarle, directeur van houtbedrijf Gebr. van Aarle.
  2008: Joan van Gorkum (buurman en familie) mag een paardenhotel en minicamping oprichten pal naast het agrarische bedrijf van Ad van Rooij in strijd met alle wettelijke bepalingen. Dit terwijl de minicamping van Ad van Rooij te maken krijgt met de ene na de andere meest corrupte dwangsomoplegging vanuit de gemeente Sint Oedenrode. Het gevolg is nog meer schade voor Ad van Rooij, nog meer ruzie in zijn directe woon- en leefomgeving en ruzie binnen de familie van Ad van Rooij. Precies waar de gemeente Sint Oedenrode op uit is.Hoever men daarmee gaat kunt u lezen in mijn recente e-mail aan Jean van Gorkum en mr. David Wintraecken van Millon bv.

 23. tess schreef:

  @ Ad

  Allereerst wil ik je vertellen dat jouw verhaal mij geraakt heeft. Wat verschrikkelijk. Het is best wel merkwaardig dat klokkenluiders in Nederland gecriminaliseerd worden terwijl ze juist het criminele boven water halen. De omgekeerde wereld zeg maar. Zelf ben ik erg betrokken geraakt bij Micha Kat van de Klokkenluideronline site.

  Wellicht kunnen alle klokkenluiders met elkaar in contact treden. Er is geloof ik al een vereniging.

  Sterkte

 24. Robert A. Verlinden schreef:

  Beste mensen,
  Kan iemand mij uitleggen hoe je een minicamping kan bouwen op een levensgevaarlijke gifbelt waar Ad van Rooij al méér dan 20 jaar over schrijft en procedeert en zelfs voor wordt bedreigd? Kan iemand mij vertellen wat een klokkenluider is? Waarom gaat Ad van Rooij als slachtoffer niet naar het Europese Hof?

  Op 22 december 2008 schreef ik aan Jan de Wit van de SP het volgende:
  “Beleefd vraag ik u om advies bij welke advocaat alle lezers van de Volkskrant het beste terecht kunnen om hun eventuele letselschade te verhalen betreffende het zwijgen aan betrokkenen over kankerverwekkend gif in de Vinex wijken?”

  Dezelfde dag kreeg ik antwoord, de heer de Wit schreef:
  “Geachte heer Verlinden, Ik zou u helaas niet kunnen adviseren welke advocaat thuis is op het terrein dat u beoogt. De twee andere vragen kan ik niet beantwoorden.
  Met vriendelijke groeten, Jan de Wit, Tweede-Kamerlid voor de SP”

  Vandaag op 28 december schreef ik aan Jan de Wit:
  “Het lijkt erop dat uw reactie naadloos aansluit op de bewering van Prof. Dr. Frank Bovenkerk, antropoloog en criminoloog. Zie: hetechtenieuws.org, die tijdens de presentatie op 18 december 2008 te Nijnsel, van het boek van Ine Veen, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, ‘Alarm u wordt vergiftigd’ vertelt dat iedereen hiervan afweet en dat niemand meer kan zeggen dat hij onschuldig is.

  Het bewust aansturen op een collectieve schuldenlast, waar de gehele poppenkast te Nijnsel op leek, geven slachtoffers weinig of geen kans op verhaalrecht van letselschade. Het feit dat u hiervoor geen advocaat weet zegt genoeg. Een ieder begrijpt dat dit in het voordeel werkt van de Koninklijke Philips en alle overige multinationals. Kijkt u alleen maar hoe moeilijk het is om verhaal te maken als het om letselschade gaat veroorzaakt door asbest of andere schades veroorzaakt door bestuurlijke incompetentie en rechterlijke malversaties. Zie o.a. het boek van Mr. P. Ruijs, ‘Medische missers juridisch gesjoemel De Zaak Brongers’”

  Als we dankzij de representatieve democratie, in de eenmanszaak Nederland, waar alleen koningin Beatrix de onzichtbare scepter zwaait, moeten accepteren, dat Nederland totaal vergiftigd is, dan resteert er nog slechts een vraag: waarom worden burgers, als basale burgerplicht, niet geïnformeerd over voorzorgsmaatregelen die zij kunnen nemen om contact, via de ademhaling, oraal of huid te voorkomen of te beperken zodat de kans op ernstige verminkende of dodelijke ziekte minimaal kan worden gereduceerd? Uw dienaar om het algemeen belang te dienen,
  Robert A. Verlinden. Kandidaat 17 van de voormalige lijst14.nl , het winnende rugnummer van Johan Cruijff, een zogeheten blancolijst.

 25. Jack schreef:

  citaat:

  Citaat van een Forum !!

  De gemeente heeft Van de Weijer gecontroleerd maar geen overtredingen geconstateerd. “We gaan dan ook geen geluidmetingen doen zoals Van Diesen wil”, zei een gemeentewoordvoerster.

  Als het naast de Burgermeester is , kan ik met je wedden dat het héél snel opgelost is.
  Ik wens je hiermee heel veel sterkte mee en hou je Poot stijf.

  Beste Ad van Rooij VROM heeft mij gedreigd om niet meer op te treden als ik u zou verzoeken mij te helpen. De SP heeft mij naar jou te verwezen maar nu zit ik met de gebakken peren. Dank zij u ben ik wijzer dan wie ook Google geeft ons inzicht op al dat GIF wat word gebruikt. En zeker vanmiddag ben ik geschrokken wat het met je gezondheid doet. Gelukkig heb ik alle rapporten nog !

  Gelukkig hebben wij de kracht om door te gaan. En schrijven diverse forums aan en das alles wat we nu kunnen doen.

  Gr Jack

 26. Miep Bos schreef:

  En die info en waarschuwingen tegen gifhout kun je lezen op wolmanzouten.nl, een onafhankelijke particuliere site.

 27. Jean Thomassen schreef:

  Meneer Verlinden,
  Uw opmerkzaamheid siert u! U heeft klaarblijkelijk niet veel contact met Ir. van Rooij anders zou u weten dat de man vele processen jaarlijks voert en dat zijn zaak echt bij alle instanties bekend is ook bij het Europees gerechtshof! U vraagt zich af waarom de Overheid ons niet gaat informeren over beschermende maatregelen tegen dit gif. Ik bemerk uit uw brief dat u nog niet zo oud bent als ik, want in mijn jeugd was er ook zo´n soort probleem.De angst voor een atoombom van de Russen. Ik kan u verzekeren dat de overheid toen uitmuntend zijn plicht deed! Helemaal zoals u zich dat voorstelt. Vraagt u het maar aan uw ouders, er werden miljoenen dikke enveloppen huis aan huis ingegooid met wat te doen als de atoombom valt. Ik citeer even een paar maatregelen, u diende met u familie bij het vallen van de atoombom plaats tenemen in de kelderkast onder de trap en de kieren van de deuren met natte lappen luchtdicht te houden.U moest uw radio aanhouden en naar de berichten luisteren en vooral de ramen gesloten houden. Dit is helaas geen scherts! Overigens er is een grote atoomvrije bunker bij het Binnenhof en ook bij paleis Huis ten Bosch. Meneer Verlinden neemt u maar van mij aan dat wat Ir. van Rooij zegt helaas waar is.Ine Veen heeft het opgeschreven en mensen zoals u horen politici te vragen waarom ze niets doen aan deze ellende en niet de mensen die hetprobleem signaleren. We hebben in Nederland een rechtsysteem dat er vanuit gaat dat je niemand van iets mag beschuldigen wat niet klopt. Als ik zo het boek ALARM U WORDT VERGIFTIGD lees denk ik dat een paar honderd mensen nu wel hun advocaat hebben gebeld omdat ze in dit boek worden genoemd ivm genocide.Ik kan u verzekeren dat het net als bij het boek MOORD NAMENS DE KROON erg stil is gebleven in die hoek.
  Meneer Verlinden pomp u uw energie in het stellen van vragen aan politici.dat zijn de mensen die er voor moeten zorgen dat uw kinderen niet aan kanker doodgaan en zoals dat er nu uitziet gaat dat echt gebeuren,of u dat leuk vindt of niet.

 28. Miep Bos schreef:

  Hallo Jean Thomassen,

  Een klein vraagje; heeft u het boek ALARM U WORDT VERGIFTIGD van Ine Veen wel gelezen en dan vooral het hoofdstuk over de Actio Popularis?

  Groet,

  Miep Bos

 29. burgersinactie schreef:

  Meneer Jean Thomassen,
  Dank voor uw reactie op dit forum. Ook ik was onder de indruk van ing. Ad van Rooij zoals hij sprak en deed bij de Raad van State en overige gerechtshoven waar het leek alsof hij kind aan huis was. Vandaar dat ik akkoord ben gegaan dat hij, op zijn verzoek, mijn partner binnen de Revolutionaire Partij Nederland werd. Hij stond als kandidaat volksvertegenwoordiger op nummer 6 van lijst14.nl . Dankzij deze ‘samenwerking’ herken ik nu zijn gedrag wanneer hij als belanghebbende wél en wanneer hij als betrokkenen nièt in actie komt.

  In de uitspraak van de Raad voor de Journalistiek van 16 april 2007 betreffende een Volkskrant artikel ‘voor pieren in de vinex wijken is er geen doorkomen aan’ , zie: rvdj.nl/2007/19 kunt u lezen dat ondergetekende als betrokkenen met twee andere burgers als basale burgerplicht hun medeburgers niet meer formeel kunnen en mogen waarschuwen wanneer zij en hun kinderen onnodig bloot worden gesteld aan kankerverwekkend gif in de Vinex en andere wijken. Want bedenk ook dat alle processen-verbaal binnen drie dagen na de verkiezingen van 22 november 2006 waren versnipperd! Een gotspe! Hoezo… democratie in crisis?

  En dit allemaal omdat onze lieve koningin Beatrix als staatshoofd op advies van de Raad van State, waar zij voorzitter is, dit op 1 juli 2005 geruisloos bij de gratie Gods heeft bekrachtigd. Om ons nu door een antropoloog die doorgeleerd heeft tot professor criminologie wijs te laten maken dat wij allemaal schuldig zijn, analoog aan een collectieve schuld, en dat slachtoffers in zijn perceptie klokkenluiders zijn, duidt in mijn ogen op een ‘crime corporate’ complot en heeft niets met collusie te maken. Tenzij het om collusie omwille van de collusie gaat?

  Wat nu nog vastgesteld dient te worden is, of Ine Veen op eigen initiatief of op verzoek van Ad van Rooij, mijn uit nood geboren brandbrief aan Angela Merkel, toenmalige EU voorzitter van 18 juni 2007, op pagina 42 slechts gedeeltelijk heeft gepubliceerd maar niet de voor slachtoffers cruciale jurisprudentie, noch de bron van de brief, noch de ondertekening met de daarbij genoemde historische gegevens van lijst14.nl . Zie voor de volledige brief aan mevrouw Merkel:
  ‘burgers in actie’

  Deze jurisprudentie is mede cruciaal omdat bekend is dat alle voorzittershamers bij de Raad voor de Journalistiek worden gehanteerd door kroonbenoemingen van de top van de rechtelijke mach van alle disciplines. Hiermee is deze jurisprudentie dus een voorbeeld, de essentie van opvoeding, voor alle lagere rechters. Want ondanks hun zogeheten onafhankelijkheid geldt ook daar ‘wiens brood men eet diens woord men spreekt’ dat gelijk staat aan ‘Men verwacht right or wrong loyaliteit’ (Prf. Mr. Pieter vanVollenhoven NRC 6/12/08) .

  Bovendien is van Kroonbenoemingen bekend dat zij, ondanks mijn bezwaren tegen de aanstelling van Mr. A.H.(Bertus) van Delden bij de AIVD, door de AIVD in 2008 met spoed zijn gescreend of zij wél of niet onder alle omstandigheden loyaal zullen zijn. Dankzij Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, beschermheer van NVVK veiligheidskunde, waar Ad van Rooij ook lid van is, weten we dat er in Nederland van de bestuurlijke Oranjisten right or wrong loyaliteit wordt verwacht (NRC 6/12/08). Kent u de criteria? Per slot van rekening Ine Veen is tot Ridder geslagen in de Orde van Oranje Nassau!

  Voor wat betreft de collectieve schuld waar men in mijn ogen met het boek van Ine Veen, ‘Alarm u wordt vergiftigd’ in een laatste fase van een 20 jaar lang durende misleiding op aanstuurt, is het goed om ons te realiseren dat het politieke instituut het koningshuis, zoals overigens alle Europese koningshuizen als onzichtbare politieke machthebbers van deze wereld, daar heel handig in zijn. Denk alleen maar aan het feit dat leden van de Koninklijke familie geen verschil proeven tussen genetische gemanipuleerde groenten en biologische groenten (Agd 14/8/04), terwijl er geen Europese burger te vinden is die deze rotzooi van deze pseudowetenschap door zijn strot geduwd wilt krijgen. Zelfs de dieren willen het niet! Denk ook aan de uitvinder van Frankensteinvoedsel Prins Charles, de klokkenluider onder de Europese Royals, die van zijn moeder enige tijd geleden zijn websites als activist tegen gentechnologie moest verwijderen en in het vervolg hierover zijn mond moest houden. Maar ja, een klokkenluider en een man van zijn statuur met ruggengraat zoals Prins Charles, analoog aan klokkenluider Fred Spijkers, vertelde half augustus aan de internationale pers toch nog even dat gentechnologie de grootste milieuramp aller tijden is. Petje af!

  We hebben het dus niet dat consumenten alleen maar vlees willen van de kiloslager of dat mensen van de woekerpolissen en woeker pensioenen de kleine lettertjes niet lezen. Nee, dan heb ik het over de Kersttoespraak uit 1994 die veel commotie gaf omdat Koningin Beatrix haar onderdanen de les leek te lezen over hun inzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. „Het verzet was niet algemeen; immers, de meesten verkozen zo gewoon mogelijk door te leven in de hoop vooral zelf te overleven”, aldus Beatrix. (Reformisch Dagblad 24/12/08)
  Koningin Beatrix kon dat toen zeggen, omdat niemand had verwacht dat Ies Vuijsje in 2008 met een historisch wetenschappelijk boek zou komen, ‘Tegen beter weten in’ waarin duidelijk is geworden dat de bestuurlijke Oranjisten van Radio Oranje in de jaren ’40 wisten dat de Nederlandse Joden over de kling werden gejaagd en waarvan wijlen Koningin Wilhelmina vergat een oproep te doen aan haar onderdanen om deze mensen te helpen. Voorbeeld geven, de essentie van opvoeding, waren de gevolgen zoals Koningin Beatrix in haar Kersttoespraak 1994 bevestigde. Dit zwijgen, deze collectieve schuld, geldt nu voor het kankerverwekkend gif in de Vinex wijken. Het zal je kind maar wezen!

  De wortels van de collectieve schuld liggen bij de erfzonde van Adam en Eva. Koningen en pausen, twee handen op een buik, weten hoe effectief dat is. Na WO II werden de Duitsers dan ook opgescheept met een collectieve schuld, zonder daarbij te vermelden dat er ook in Duitsland verzet was en niemand zich toen afvroeg waarom de geallieerden de netlijnen van de spoorwegen, waarover de Joden naar de vernietigingkampen werden getransporteerd, tijdens de oorlog, niet zijn gebombardeerd? Zo ook de vraag waarom werd pas op het einde van de oorlog de industriële fabrieken gebombardeerd? Ik meen, dat Joop van de Ende laatst bij zomergasten vertelde dat de huidige generatie Duitsers daar nog steeds last van hebben, wat alleen maar de effectiviteit van een collectieve schuld bevestigt.

  Kortom nog vele vragen en gedachtegangen die allemaal relevant zijn omdat nu zichtbaar wordt dat de onzichtbare politieke machthebbers van deze wereld via patenten van genetische gemanipuleerde plantjes, waarvan niemand ook maar een voordeel kan benoemen, een nieuwe onderwerping (fasces) willen bewerkstelligen die zijn weerga niet kent!

  Wij zien en horen allemaal dat er steeds meer wordt gesproken over een nieuwe wereldorde waarvan we langzaam maar zeker mogen aannemen dat deze in handen ligt van onzichtbare politieke machten van deze wereld, die de sympathiek Obama dan ook hebben geaccepteerd. Nu, voor hem maar hopen dat het goed gaat! Als het om gentechnologie gaat komen mensen als rechtstreeks betrokkenen overal in de wereld in verzet. Dus ook de islam in Afghanistan of waar dan ook die respect hebben voor de fysieke aarde. Maar ook New Age aanhangers en alle overige burgers die net als alle mensen een voorstelling hebben van een geloof.

  We hebben dan ook een prangende vraag: wat doet plantresearch universiteit Wageningen in Afghanistan? Waarom moeten er meer soldaten naar Afghanistan? Waarom worden mensen die verzet plegen, ongeacht hun religie, in een poging hun bezittingen en waarden te beschermen terroristen genoemd?

  Het zou dus goed zijn wanneer de minister president Balkenende/CDA, bij Buitenhof TV, Zembla of Pauw&Witteman eens ging uitleggen wat Koningin Beatrix nu precies bedoelde toen ze tijdens haar Kersttoespraak 1992 zei:
  ‘Wel moeten we de overgang zoeken naar een maatschappij met een nieuw gevoel voor normen en regels waaraan algemeen wordt vastgehouden’? (Normen betekent plicht; regels betekent waarden).

  Voor Ine Veen rest slechts de plicht ons precies te vertellen hoe het zit met haar onderzoek over de gedeeltelijk afgedrukte brief van de Revolutionaire Partij Nederland aan Bundeskanzlerin Angela Merkel van 18 juni 2007? Was het haar idee, of van Ad van Rooij, of een collectieve, dus een gezamenlijk idee? In afwachting van uw reactie verblijf ik met groet. Uw dienaar om het algemeen belang te dienen.*

  Robert A. Verlinden. Kandidaat nr. 17 van de toenmalige lijst14.nl, het winnende rugnummer van Johan Cruijff, een zogeheten blancolijst.

  * Ter ere van oud verzetstrijders, liefde voor de aarde en de wereld is er een platform van dienaars in wording om het algemeen belang te dienen, zonder aan eigen dossiers prioriteit te geven.

 30. Ron van Zeeland schreef:

  Beste mensen,

  Ik denk dat alles wel zo’n beetje gezegd is. Voordat iedereen in herhaling vervalt, sluit ik de discussie hierover. Ik zal er zeker in de toekomst nog op terugkomen als er een concrete aanleiding is.