Ron van Zeeland
schrijft over politiek, lhbt, hiv, Cambodja en meer
Stichting Untenu op de rails
Categories: Untenu

Stichting UntenuDe laatste weken ben ik druk in de weer geweest met het op de rails krijgen van de Stichting Untenu.: statuten, Notaris, VOG, bank, ANBI.

Untenu op de rails

Helaas gaat er veel werk zitten in formaliteiten, en we zijn nog steeds niet ‘klaar’. Maar er is al wel veel gebeurd. Het bestuur is voorlopig compleet met Tony Ramsodit uit Rotterdam als secretaris, Willy Lourenssen uit Raalte als penningmeester en ikzelf als voorzitter.

We hadden onszelf de eis opgelegd dat een Verklaring Omtrent het Gedrag zou moeten worden overlegd. Die aanvragen zijn de deur uit en de eerste is al binnen: ik ben goedgekeurd door Dienst Justus. Na grondig voorwerk en heel wat discussie heeft het bestuur besloten met Triodos Bank in zee te gaan. Sinds deze week is de bankrekening operationeel. Het geld is van de privérekening overgestort en er kan inmiddels direct of via PayPal worden gedoneerd. Zie untenu.nl voor meer informatie.

Hivnieuws-201310
artikel over het werk in Cambodja uit Hiv Nieuws nr. 145

Donaties & belastingen

Belangrijkste stap is nu het verkrijgen van de ANBI-status, zodat donateurs de giften kunnen aftrekken van de inkomstenbelastingen. Daarvoor moet de webstek op orde zijn. We zijn al bijna zo ver, hier staat alles op een rij.

Wie niet door wil klikken maar meteen de bankgegevens wil 😉 Hier komen ze:  IBAN-nr. NL62 TRIO 0390 999 229 t.n.v. Stichting Untenu te Rotterdam.

Zie de webstek en ook vorige berichten op dit blog voor het werk dat tijdens de oprichting gewoon doorging in Cambodja.

2 Comments to “Stichting Untenu op de rails”

  1. Wim Creemers schreef:

    Super!

  2. Nelly Raaijmakers schreef:

    Hallo Ron, op zoek naar personen met de naam Raaijmakers, zag ik jou artikel over de brabantse poffer, met daarbij ‘n afbeelding
    van twee mensen die ik meteen herkende als mijn opa en oma van vaders kant. Mijn vader is de jongste broer (Bert) van jou oma, die mijn tante Sjaan dus is.Getrouwd met Jan van Zeeland.Ik weet niet hoeveel kinderen ze hebben, maar 3 ervan, Frans, Hans en Sjannie ken ik. Ben benieuwd van wie jij er een bent. Hoop gauw iets van je te horen! Groetjes, Nelly.