Ron van Zeeland
schrijft over politiek, lhbt, hiv, Cambodja en meer
Stichting Untenu
Categories: Hiv-aids, LHBT, Untenu

Stichting UntenuWoensdag is Stichting Untenu opgericht. Eindelijk een rechtspersoon. Ondertussen neemt het aantal verzoeken voor noodhulp toe en raakt de bodem van de schatkist weer in zicht.

Stichting Untenu

Na een lange voorbereiding is op woensdag 5 augustus Stichting Untenu opgericht. Een belangrijke stap om de noodhulp aan hiv-positieve lhbt’s in Cambodja uit te voeren op een transparantere en professionelere wijze dan voorheen. We zijn er nog niet, want de volgende stappen zijn de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Eens die binnen is, dan kan een eigen bankrekening worden geopend en kan er voortaan rechtstreeks gedoneerd worden via de website. Daarna is het zaak de ANBI-status aan te vragen, zodat giften kunnen worden afgetrokken voor de belastingen.

Tot het zover is, kunnen donaties nog via de bankrekening van COC Noord-Oost Brabant worden gestort: via IBAN-nr. NL37INGB0002689455 t.n.v. COC Noordoost Brabant o.v.v. ‘Cambodja’.

Hulpvraag uit Kandal

StupasKandal

Het aantal hulpaanvragen loopt ondertussen op. Vanochtend hebben we geld overgemaakt naar Cambodja om een transgender te helpen die onlangs hiv-positief was getest en een CD4 had van rond de 100. Dat is een heel erg lage weerstand. Ze moet dan ook snel naar een kliniek waar ze hiv-remmers moet worden voorgeschreven. Maar door de verzwakking moet er ook voor voedsel worden gezorgd, aangezien ze nu onder een aanbouwtje bij een huis van iemand anders ligt, en ernstig verzwakt is. Het vervoer naar en van de kliniek dient ook te worden betaald. Al met al kost transport, kosten kliniek en voedsel voor een aantal weken bij elkaar $ 100,-.

Hopelijk snel beter nieuws over haar op untenu.nl.


Untenu Foundation op flickr.com/ronvanzeeland

1 Comment to “Stichting Untenu”

  1. Ton de Coster schreef:

    Gefeliciteerd met de oprichting van de Stichting! Moge het geld net zo vlot binnenstromen als het moet worden uitgegeven.