Ron van Zeeland
schrijft over politiek, lhbt, hiv, Cambodja en meer
Spelregels

Van harte welkom op mijn weblog. De aanleiding om te gaan bloggen was mijn kandidaatstelling voor de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2007.

Over dit blog
Politiek is een vaak terugkerend onderwerp. Omdat ik meer ben dan alleen politicus schrijf ik ook over andere zaken. Zo ben ik sinds mijn negentiende jaar actief in de homobeweging, ook dit is een terugkerend onderwerp.

Tot slot schrijf ik ook over hiv. Sinds 2000 weet ik dat ik het virus met me meedraag. Vanaf dat moment zit ik ook in de medische molen. Alhoewel steeds minder nadrukkelijk aanwezig, is het nog altijd bepalend voor mijn leven. Vrijwel vanaf de start van dit blog heb ik besloten hier open over te zijn.

Reacties
Reageren op artikelen is mogelijk, ik stel het ook op prijs. Maar dit is geen openbaar forum. Wat ik niet op prijs stel is grove en discriminerende taal. Als je wilt reageren wil ik weten wie je bent (met een geldig e-adres), ik schrijf tenslotte ook niet anoniem.Dit blog is geen reclamezuil voor bepaalde politieke stromingen, noch voor grof en discriminerend taalgebruik. Beschuldigingen aan andermans adres worden zonder meer geweigerd. Hieronder vallen ook zaken als ‘alle politici zijn corrupt’ en ‘alle politici liegen’.

Het criterium voor plaatsing van een reactie is niet of ik het al dan niet eens ben met een reageerder, of dat ik een opmerking grappig vind of niet. Discussie stel ik op prijs, maar wel fatsoenlijk.

Omdat Anja Meulenbelt het zo mooi schreef, citeer ik haar maar (en ik onderschrijf het volledig):

In de eerste plaats: dit is geen open forum waar iedereen (vrijwel) ongemodereerd zijn/haar mening kwijt kan. Dit is mijn persoonlijke weblog, en ik beheer dat op een manier die niet zo erg gebruikelijk is. Ik selecteer namelijk, ik beslis elke keer opnieuw wat ik de moeite waard vind om te plaatsen, en wat niet.

Het criterium is dus niet of ik het me je eens ben, maar of ik vind dat je reactie wat bijdraagt.

Verder houdt dat in dat je jezelf niet hoeft te herhalen, en ook de discussie die al is geweest niet weer opnieuw hoeft te beginnen. Het houdt ook in dat je niet hoeft te proberen zonder commentaar stukken van derden of links daarheen te plaatsen, tenzij die werkelijk wat toevoegen.

Het houdt in dat je even nadenkt of wat je te zeggen hebt interessant is voor anderen. Dat ene Pietjepuk iemand een droplul vindt is bijvoorbeeld niet interessant – al zou ik dat ook vinden. Het gaat hier voornamelijk om de inhoud, om de argumentatie. En het helpt als je niet maar wat roept, maar kunt onderbouwen wat je vindt en dus ook bronnen aan kunt geven.

En je houdt je fatsoen. Dat is voor mensen die open fora gewend zijn waar de hufterigheid hoogtij viert misschien wat ongewoon, maar hier worden aanvallen op personen niet gewaardeerd – al vindt je jezelf nog zo geestig. (En ik misschien ook wel).

Wie blijft zeiken, kiften en kankeren krijgt voorlopig een IP-ban.

En wie zeurt ‘dit zal er wel weer niet opkomen’ krijgt meteen gelijk.

Voor wie zich afvraagt of het niet wat overdreven is: bij tijd en wijle melden zich mensen die zich niet bepaald inhouden. Tot slot een opmerking: reageerders zien hun reactie meteen op hun beeldscherm, dat zegt nog niets. Na moderatie door mij wordt een reactie zichtbaar voor iedereen.